Plekk-katuse hooldus ja remont

Plekk-katuse hooldus oskuslikult

Katuseplekk on populaarne ja kestev katusekattematerjal. Pleki kasutusiga saab lihtsasti pikendada seda hooldades. Plekk-katust tuleks kergemalt hooldada ja kontrollida vähemalt kaks korda aastas: sügisel enne lume tulekut ja kevadel kui talv läinud. Korrapärane kontroll ja hooldus hoiavad plekk-katuse korras ja õigeaegselt leitud vead saavad parandatud enne kui suurem kahju jõuab tekkida. Plekk-katuse sügis- ja kevadhooldustele pakume ka iga-aastast katusehooldus lepingut. Suuremaid hooldusi nagu plekk-katuse pesu ja plekk-katuse värvimist tuleks teha vastavalt vajadusele umbes 10-15 aasta tagant.

Plekk-katuse kerghooldus:

– iga-aastane katuse kontroll ja väikeparandused
– plekk-katuse ja rennide puhastus

Plekk-katuse suurhooldus:

– plekk-katuse põhjalik inspektsioon
– plekk-katuse pesu ja värvimine
– vajadusel muud suuremad parandused

Hooldusega plekk-katuse eluiga pikeneb

Plekk-katuse väikeparandused, pesu ja värvimine oma ala professionaalidelt. Hooldustöödele lisaks paigaldame ka katuseturvatooteid ja vihmaveesüsteeme. Lekkivad valsid, kruvid, läbiviigud või augud katusel parandame kestvaid lahendusi kasutades.

RoofEst

Katuse iga-aastane hooldus hoiab katuse korras!

Katuse pinna puhtus on lihthooldusest järgmine tähtsuselt. Mustus sööbib plekki kaitsvasse värvikihti ja rikub värvkatet. Mustust ja sammalt täis katus on ka eriti libe mis raskendab hooldustööde turvalist läbi viimist. Musta katuse saab õnneks kergesti puhtaks katuse pesuga. Plekk-katuse pesu eemaldab pleki pinnalt kõik üleliigse mustuse ja hoiab värvkatte korras.

Pleki kaitseks katusel on tavaliselt värv. Värvkatte korrasolekut tuleks kindlasti jälgida. Katuse puhastus ja pesu aitavad hoida värvkatet korras ja pikendavad värvkatte eluiga. Ajaga hakkab pleki kaitseks olev värv lõpuks ikkagi kuluma ja pleki küljest eemalduma. Kulunud ja lahtine värv katuseplekki enam ei kaitse ning katus tuleks uuesti värvida.

Plekk-katuse kerghoolduse ajal kontrollitakse alati ka katust kaitsev värvikiht. Kui pind on kulunud ja värv hakkab pleki pealt lahti tulema on tähti teha vajalikud värviparandused või plekk-katus tervenisti pesta ja uuesti värvida.

Enne plekk-katuse suurhooldusele ehk plekk-katuse pesule ja värvile mõtlemist on katus, katuse lisavarustus ja konstruktsioonid vaja põhjalikult kontrollida.

Plekk-katuse kontrolli või hooldust tehes tuleb läbi mõelda ka katusel töötamise turvalisus. Meilt saate kõik plekk-katuse hooldusega seonduvad teenused turvaliselt ja hoolsalt tehtuna.

Küsi pakkumist plekk-katuse hooldusele

Meilt saad plekk-katuse hoolduse oma ala asjatundjatelt. Plekk-katuse hooldustöid pakume eramaja omanikele, korteri ühistutele ja ärihoonetele. Töid teostame Tartus ja Lõuna-Eestis – kokkuleppel üle kogu Eesti.

    Lisa pilt või fail